1. Начало
  2. Новини
  3. Празници и обичаи
  4. Представят ПРСР на тридневен панаир в Разград

Представят ПРСР на тридневен панаир в Разград

Снимка:

Експерти от МЗХ и НССЗ ще запознават на място посетителите с начините за инвестиции по Програмата

Министерство на земеделието и храните ще участва за втора поредна година на Фестивала на народните традиции и художествени занаяти и Панаира на киселото мляко в Разград с информационен щанд по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. от 25 до 27 юли 2012 година.

Експерти от Министерството и Националната служба за съвети в земеделието ще запознават на място посетителите с начините за инвестиции и финансиране по Програмата. Те ще информират гражданите за новостите по мерките, засягащи различните сектори в земеделието, възможностите за финансиране на неземеделски дейности, като селски туризъм, инвестиране в традиционни народни занаяти и др., както и за предстоящия прием на заявления по Програмата.

Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти и Панаирът на киселото мляко събират множество посетители и се превръщат в най-значимото събитие през лятото за Разград и цялото Лудогорие, а това го прави отлично място за представяне и популяризиране на възможностите на ПРСР.

На ежегодния панаир в Разгард си дават среща фирми производители и дистрибутори на традиционния български продукт – киселото мляко. Пред Общинския културен център ще се проведе и  изложението на майсторите занаятчии от цялата страна, които ще демонстрират своите умения по грънчарство, медникарство, дърворезба, гайтанджийство, кожарство и др.

Тридневните празници включват представяне на автентични обичаи и ритуали, конкурси, концерти на фолклорни състави от страната и чужбина, дефилета и други атракции за множеството посетители.

Заповядайте на щанда на МЗХ на Фестивал на народните традиции и художествени занаяти Панаира на киселото мляко!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.