Трансграничен панаир на занаятите в Перник

Гостите на празника ще видят ръчно изработени от майсторите бродерия и плетива

Трансграничен панаир на занаятите под надслов „За да отидете далеч, вървете заедно“ ще се проведе днес в Перник на площад „Кракра Пернишки“. Събитието се организира от Програмата за трансгранично сътрудничество Interreg-ИПП България – Сърбия 2014-2020.
Празничната програма ще се открие от кмета Вяра Церовска и заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова. В нея ще вземат участие сръбски и български занаятчии от трансграничния регион, които ще демонстрират съхранени от миналото традиционни занаяти. Между участниците ще бъдат занаятчии от Пантелей (Ниш, Сърбия) и Радомир, Кюстендил, София, Драгоман и Ярджиловци (България).
Гостите на празника ще видят ръчно изработени от майсторите бродерия и плетива, дърворезба и стъклопис, кожени и глинени изделия и много други, като ще могат да се включат в основната атракция на празника – демонстрации на занаятчиите, които ще покажат как създават своите произведения. Всички участници ще могат да участват в томбола с подаръци – традиционни занаятчийски изделия и сувенири, както и специални подаръци от Програмата. По време на панаира на площада ще бъде разположен информационен пункт, където ще бъде предоставена информация за проекти по програмата.

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.