БАБХ констатира два вида сирене с отклонения във физикохимичния състав

Резултатът не влияе на безопасността на продуктите

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) констатира два вида сирене с отклонения във физикохимичния състав. Пробитеса взети при проверка в търговската мрежа в София през миналата седмица.

В две от пробите, предлагани като краве сирене, са установени много занижена масленост и високо водно съдържание. Лабораторно доказаните стойности в пробите не отговарят на заложените в технологичната документация за производство на продуктите. Резултатът не влияе на безопасността на продуктите.

Действията на контролния орган продължават.

Пробовземането е извършено в присъствието на представители на Комисия за защита на потребителите, двете асоциации на млекопреработвателите в България и асоциация „Активни потребители“. Взети са общо 8 проби от млечни продукти за изследване за наличие на немлечни мазнини и по физикохимични показатели. Очакват се резултатите на още 5 проби.  

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.