1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. БАБХ започва да работи по проблемите, свързани с качеството на българското мляко

БАБХ започва да работи по проблемите, свързани с качеството на българското мляко

Снимка:

Изтича гратисният период, в който страната ни е трябвало да приложи регламентите на Европейския съюз

Още в началото на 2013 година Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) започва да работи по проблемите, свързани с качеството на българското мляко, тъй като изтича гратисният период, в който страната ни е трябвало да приложи регламентите на Европейския съюз. Това съобщи изпълнителният директор на Българската агенция по безопасност на храните д-р Йордан Войнов, цитиран от Радио „Фокус”.

„Изтича дерогацията за качеството на млякото, това е един много сериозен проблем. Има вероятност, ако не се изпълнят всички изисквания, една голяма част от млякото да излезе извън хранителната верига. Голяма част от фермерите, които отглеждат животни за мляко са с по-малък брой и съответно трябва да се изпълнят определени европейски изисквания. Ние имахме дерогация за 2012-2013 година, която изтича. Трябва да се впрегнат всички усилия, за да може в края на годината млякото, което се произвежда, да е по европейските стандарти", посочи д-р Войнов.

„Стартират срещи с представители на месната индустрия, за да бъде лимитирано съдържанието на соя в месните продукти”, допълни изпълнителният директор на БАБХ като обясни, че целта е гражданите да консумират не само безопасна, но и качествена храна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.