1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Българската асоциация на собствениците на земеделски земи се разграничава от искането за оставки на министри

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи се разграничава от искането за оставки на министри

От асоциацията призовават към установяване на ясни правила с цел стабилност и планиране на сектор "Земеделие”

Българската асоциация на собствениците на земеделски земи категорично се разграничава от политизирането на протеста и искането за оставки на министри от кабинета. Това се посочва в декларация на асоциацията, изпратена до медиите, министър-председателя Бойко Борисов и до министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов.

„Ние настояваме да бъдат изградени ясни правила в земеделския сектор, които да доведат до предвидимост и стабилност. Призоваваме Ви към диалог, чрез който да намерим решения, които да бъдат изцяло в полза на сектор „Земеделие“.

Не приемаме начина, по който се настройва обществото към протестиращите и категорично заявяваме, че не приемаме неспазването на поети ангажименти от страна на правителството без да има диалог и търсене на решения. Протестите в сектор "Земеделие" са продиктувани от липсата на правила в сектора през последните 22 години.

В условията на все по-тромава администрация и липса на ясна политика и спазване на ангажименти, българският земеделски стопанин е поставен в ситуация, в която не може да планира и развива своя бизнес. Считаме, че тази неясна политика може и трябва да се промени, ако искаме българският фермер да бъде конкурентен на европейските пазари. Още веднъж ви призоваваме към диалог и установяване на ясни правила с цел стабилност и планиране на сектор "Земеделие”, се посочва в декларацията.

От асоциацията смятат, че чрез диалог може да бъде намерено решение, което да защити интересите и да гарантира развитието на сектора в условията на глобална финансова криза.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.