1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Български производители на млечни продукти се събират на национален събор в Луковит

Български производители на млечни продукти се събират на национален събор в Луковит

Събитието ще се проведе от 06 до 08 септември

От 06 до 08 септември тази година в гр. Луковит ще се проведе Третият национален събор „Млечният път на България през вековете“. Той се организира от Асоциацията на млекопреработвателите в България и Община Луковит, с подкрепата на Министерството на земеделието, храните и горите и Държавен фонд „Земеделие“.

Млекопреработватели, мекопроизводители, производители на закваски, на машини, на хляб, вино и земеделски производители на различни видове храни ще покажат на събора своите продукти, които посетителите ще могат да вкусят и да им се насладят. В специална демонстрационна зона шоуменът Иво Танев ще приготвя млечни вкусотии, а фирми от млекопреработвателния бранш ще демонстрират как се прави кисело мляко в йогортиера и в домашни услови, как се събира сено и се доят овце. 

Организаторите са помислили и за най-малките, като ще бъде направена кулинарна школа „Детски млечни вкусотии“. На Третия конкурс „Млечният вкус“ жените от региона на Луковитско ще представят ястия с мляко и млечни продукти и те ще бъдат оценявани от експертно жури. Градският център ще бъде огласяван от български народни песни и танци на изпълнители и състави от страната и района.

Вижте програмата на събора в секция Прояви

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.