1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Бисер Чилингиров: Ще има хиляди фалити

Бисер Чилингиров: Ще има хиляди фалити

През следващата седмица животновъдите предвиждат протест на Дунав мост

Български и румънски животновъдни организации ще изпратят писмо до европейския комисар по земеделие Фил Хоугън. В него ще се посочат затрудненията, пред които е изправен сектора, както и решения за справяне с кризата в млечния бранш, съобщава телевизия Агро ТВ.

По думите на Бисер Чилингиров, председател на Националната овцевъдна асоциация ниските изкупни цени са крайно неблагоприятни  за развитието на българското животновъдство. "Не може едно козе мляко да е 45 ст, не може едно овче мляко да е 90 ст. Не може краве мляко за сурови млека говорим да бъде 15-25 ст, а максималната цена да бъде 45 ст.", заяви за Агро ТВ Бисер Чилингиров.

Според него мандрите извивали ръцете на животновъдите, чрез изкупуване на млякото под себестойност. Това означавало фалити и унищожаване на българското животновъдство.

През следващата седмица животновъдите предвиждат протест на Дунав мост. По думите на председателя протеста няма да бъде политически, а икономически. Поради изключително ниските изкупни цени, против мандрите, против политиката на Брюксел която провежда спрямо двете държави – Румъния и България.

Вижте подробности във видеоматериала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.