1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Черешовата кампания в Кюстендилско започва на 1-ви юни

Черешовата кампания в Кюстендилско започва на 1-ви юни

Работното време на пунктовете ще бъде от 09.00 ч. до 22.00 ч.

Молбите за разкриване на пунктове за изкупуване на череши ще се подават в деловодството на община Кюстендил от 1-ви юни. Към тях трябва да се приложи удостоверение за актуално състояние на фирмата към датата на подаване на молбата. Разрешителното за разкриване на пункт за изкупуване на череши се издава след заплащане на такса в размер на 15.20 лв./кв.м на месец. Копието от разрешителното трябва да се поставя на видно място в пунктовете за изкупуване. Работното време на пунктовете ще бъде от 09.00 ч. до 22.00 ч.

Във връзка с предстоящата кампания по изкупуване на черешите, нейното регламентиране, регулиране и контрол, кметът на община Кюстендил Петър Паунов издаде заповед. Дирекция „Икономически дейности", съгласувано с кметовете на кметства и кметските наместници, трябва да определят местоположението на пунктовете за изкупуване на череши, при спазване на изискванията за организация и безопасност на движението.

Изкупуването на черешите ще става срещу представен от предаващия плодовете документ за собственост, договор за наем на имота или служебна бележка, издадена от кмета на населеното място или кметския наместник.

Фирмите-изкупвачи издават на лицата, продаващи череши, документ за изкупеното количество, купен и заверен от община Кюстендил, съгласно изискванията на Закона за счетоводството.

При наемане на берачи собствениците на черешови насаждения трябва да осигурят непрекъснато свой представител сред тях, който да ги придвижва от и до изходния пункт в началото и края на работния ден. Работният ден за бране на череши започва от 08.00 часа и свършва в 20.00 часа.

Контролът по организацията и изкупуването на черешите се осъществява от органите на РУП на МВР - гр. Кюстендил, РД на Гранична полиция, гр. Кюстендил, ОП "Охрана", съвместно с Дирекция „Икономически дейности", кметове и кметски наместници. Контролът по изпълнението на заповедта се възлага на секретаря на община Кюстендил. На нарушителите на заповедта се съставят актове по Закона за административните нарушения и наказания, а при повторно нарушение се отнема разрешителното.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.