1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Да планираме пролетната кампания 2017 с Лимагрейн

Да планираме пролетната кампания 2017 с Лимагрейн

Семенарската компания представи топ продуктите си на семинар в Пловдив

Семенарската компания Лимагрейн представи продуктовата си листа за следващия стопански сезон на семинар в Пловдив. Официалната част започна с видео презентация на историята на фирмата от нейното създаване, развитието й през десетилетията в световен мащаб, за да се превърне днес в една от четирите най-големи семенарски компании в света.

Днес Лимагрейн е с годишен оборот от 2,4 млрд евро, а инвестициите в наука са 200 млн евро годишно. Във втората част на презентацията земеделците бяха запознати с предложенията на Лимагрейн за следващия стопански сезон при основните пролетни култури, както и най-новите селекционни разработки.  Иновативната програма на Лимагрейн при царевица HYDRANEO е комплексно решение на въпроса със засушаването. Сред другите акцентите бяха и единствените на българския пазар районирани хибриди слънчоглед, предлагани от компанията. Най-новите предложения за Северна България са Клиърфийлд хибридите: 50.635 CLP, 55.55 CLP и 54.63 CL. За Северна България презложенията са 54.63CL, 56.71 CLP, 56.31 CL, 56.61 CL, 56.63 CL. Сред характеристиките на хибридите слънчоглед на Лимагрейн са стабилност на добива, високият процент масленост и едрината на семката. Представени бяха и резултатите от извършените опити с хибиридите на компанията, които нареждат Лимагрейн на 1-во място в Клиърфийлд технологията при слънчоглед.

След официалната част, домакините от Лимагрейн предложиха на своите гости незабравимо шоу от песни, танци и оригинална томбола с награди, вдъхновена от десетте иновации, променили света.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.