1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Дирекцията на ПП "Българка” спечели медал на Националното изложение по животновъдство в Сливен

Дирекцията на ПП "Българка” спечели медал на Националното изложение по животновъдство в Сливен

Животните са част от сертифицирано стадо, което се отглежда по Оперативна програма „Околна среда”

Дирекцията на Природен парк „Българка” към Изпълнителната агенция по горите се завърна с медал от IX-то Национално изложение по животновъдство, което се проведе в Сливен. ДПП „Българка” се представи с три женски агнета от рядката и застрашена от изчезване порода средностаропланинска овца. Животните са  част от сертифицирано стадо, което се отглежда по Оперативна програма „Околна среда” на територията на парка.

Комисия от 10 експерти, представители на държавни и неправителствени структури, работещи в сферата на животновъдството, отличиха едното агне с медал „Шампион на породата”. Дирекцията на парка участва за първи път в Националното изложение и се пребори с 31 развъдни организации, които се представиха с над 300 овце от различни породи.   

Среднопланинските овце са много ценени, заради добрите качества, които притежават. Те се адаптират лесно към суровите климатични условия, подвижни са и добре развит инстинкт за самосъхранение. Резистентни са също към простудни и някои паразитни заболявания.

Изключителен интерес по време на изложението бе проявен и към специално изработените одеяла от вълната на рядката порода овце.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.