1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Дискусионен форум събира фермери в Кърджали

Дискусионен форум събира фермери в Кърджали

Снимка:

Основна тема ще бъде „Проблеми и възможности за развитие на животновъдството в планинските и полупланинските райони"

Дискусионен форум събира в Кърджали фермери от областите Кърджали, Стара Загора, Ямбол и Сливен на 6 октомври, четвъртък, от 14 ч., в салона на читалище „Обединение". Основна тема ще бъде „Проблеми и възможности за развитие на животновъдството в планинските и полупланинските райони".

Официални гости на форума, който се провежда по инициатива на областния управител Иванка Таушанова в партньорство с Висше училище „Земеделски колеж" Пловдив и сдружение „Академия БГ" ще бъдат министърът на финансите Симеон Дянков, заместник-министърът на земеделието Цветан Димитров, председателят на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова и изпълнителният директор на ДФ „Земеделие" Румен Порожанов, които ще отговарят на въпроси на животновъди и браншовици.

Идеята е да се обсъди моментното състояние на сектора, перспективите за развитието му и възможностите за финансиране. Наред с презентациите на участниците във форума, директорът на Областната дирекция „Земеделие" Йорданка Гочева ще набележи проблемите при използването на пасищата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.