1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фермерски пазар в столичния квартал Борово

Фермерски пазар в столичния квартал Борово

Инициативата се организира от Българското дружество за защита на птиците

На 13 юни от 11:00 ч. на Пазара в столичния квартал Борово на пресечката на бул. „Тодор Каблешков“ и ул. „Ген. Стефан Тошев“, на последна спирка на тролей № 9, предстои откриване на нов фермерски пазар. Той е обособен в рамките на Общинския пазар и ще работи всяка събота от 9:30 до 14:30 ч.

Целта на инициативата, която се организира от Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) в рамките на проекта „За Балкана и хората“, е да даде възможност за реализацията на качествени и чист продукти, произведени във високопланински ферми от Централен и Западен Балкан, част от Натура 2000.

Всички фермери, които ще продават на пазара, са регистрирани по Наредба 26 на МЗХ (Наредбата за директните продажби), което е гаранция за спазване на санитарно-хигиенните и ветеринарни норми. Така потребителите получават истински продукти, произведени по традиционни рецепти и технологии, а фермерите имат достоен поминък и увеличават приходите си, благодарение на скъсената верига на доставки. Продуктите имат и добавена стойност за природата, тъй като в тези ферми животните се отглеждат екстензивно – със свободна паша и така помагат за поддържането на ценни ливади и пасища, които са дом на редки видове като царския орел и лалугера.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.