1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Инвестицията в нова техника - задължително условие за модерния земеделец

Гледайте в АГРОФОРУМ: Инвестицията в нова техника - задължително условие за модерния земеделец

И още: Недекларираната заетост в сектора

Тази седмица в АГРОФОРУМ ще ви покажем сеитба на Клиърфийлд слънчоглед по нова технология. Ако тя покаже добри резултати, очакванията са да навлезе масово в практиката и да носи добавена стойност в зърнопроизводството.

Поглед към трудовото законодателство в земеделието. Недекларираната заетост в сектора е в особено големи размери, а сезонната работа е една от предпоставките за това. В началото на всяка година наетите в селското стопанство са около 115 хил. с трудови договори, но в края на годината над 45 % отпадат, като по-голямата част се наемат на 4-часов работен ден. Това сочат данни на Федерацията на независимите синдикати от земеделието. Какви рискове крие недекларирания труд?

Да намериш начин да си рентабилен в своето производство е първата и най-важна стъпка за добро управление на бизнеса. А инвестицията в нова високотехнологична и икономична техника става задължително условие за съвременния начин на развитие на земеделието.Повече по темата – от нашето гостуване в село Брегаре.
Как да създадем добра организация в компанията, която управляваме? Какво е нейното значение за добрите бизнес резултати. Повече по темата – от консултанта Марк Де Турк.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.