1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Иновативна технология предпазва малини и овощни видове от болести и неприятели

Иновативна технология предпазва малини и овощни видове от болести и неприятели

Проектът ще бъде представен на 19 юли в ловешкото село Дълбок дол

На 19 юли 2019 г. в с. Дълбок дол, обл. Ловеч ще се проведе демонстрация: „Иновативна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес при отглеждане на малини и други овощни видове чрез използване на немска овощарска вар"

Демонстрацията се организира по проект NEFERTITI, финансиран по Програма "Хоризонт 2020", в рамките на хъб България на мрежа №9 „Намаляване употребата на пестициди при производството на грозде, плодове и зеленчуци".

Проектът има за цел да създаде тясно свързана мрежа от демонстрационни и пилотни ферми, имащи за цел подобряване на обмена на знания и взаимното обучение между участниците в демонстрационните събития, както и ефективно внедряване на иновации в селскостопанския сектор чрез взаимни демонстрации на техники организирани по теми.

Целта на демонстрацията е разпространение на знания относно нова, иновативна и природосъобразна технология за превенция от болести и неприятели и защита от температурен стрес при отглеждането на ягодоплодни (малини) и други овощни видове чрез използването на немска овощарска вар.

Начален час на срещата  10.00 ч., пред кметството в с. Дълбок дол, общ. Троян, обл. Ловеч
Начален час на демонстрацията: 10.30 ч.
Информация относно демонстрационното събитие - покана, програма и прессъобщение  може да видите в рубрика Прояви.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.