1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Инвестиции за развитие на земеделието в Русия

Инвестиции за развитие на земеделието в Русия

Облекчения ще има и за инвестиционни кредити в областта на птицевъдството

Инвестиции за развитие на земеделието в Русия. С нисколихвени кредити Федерацията ще подкрепи редица сектори на селското стопанство. Това съобщиха от земеделското министерство.

От финансовата подкрепа вече ще могат да се възползват и търговци, които изкупуват зърно от производителите в Сибир и Далечния Изток. Мярката трябва да послужи за стабилизиране на изкупните цени на продукцията от тези отдалечени от експортните пристанища региони, поясни земеделският министър Александър Ткачов. Разширен е и списъкът с машини, които ще могат да се купуват с по-нисколихвени кредити. С това Федерацията се надява да поощри инвестициите в зърнопроизводството.

В програмата за финансиране са включени и нови сектори като аквакултури, лозарство и изграждането и модернизацията на предприятия в мелничарския, хлебопроизводителния и сладкарския бранш. Облекчения ще има и за инвестиционни кредити в областта на птицевъдството. С една година е удължена и програмата за по-изгодни заеми за свиневъдния сектор, допълват от земеделското министерство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.