1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Измама за продажба на царевица на стойност 67 200 лв. разкриха криминалисти във Велико Търново

Измама за продажба на царевица на стойност 67 200 лв. разкриха криминалисти във Велико Търново

Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града

Криминалисти във Велико Търново разкриха измама за продажба на царевица на стойност 67 200 лв., съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. Криминалистите са разкрили извършителя на измама със царевица в особено големи размери за броени дни. 52-годишният А. В. от Велико Търново е ощетил свиленградска фирма с повече от 67 000 лв. В продължение на 3-4 дни от 22 до 26 октомври той е подържал в заблуждение служител на фирма със седалище в Свиленград, която искала да закупи 200 тона царевица, че е управител на фирма, с която всъщност няма нищо общо и се представял с име на човек, който е починал и обещал да предостави исканото от фирмата количество царевица на цена 280 лв. за тон. Фирмата превела необходимата сума и когато поискала да си вземе обещаната царевица се оказало, че такава просто не е договорена. По този начин причинил имотна вреда в размер на 67 200 лв.

В хода на разследването са извършени разпити на свидетели, претърсвания на адреси във Велико Търново и с. Арбанаси, в резултат на които са иззети предмети и документи от значение за разследването, както и част от присвоената парична сума, а за останалата е установено, че е внесена в търговски банки. В резултат на извършените процесуално-следствени действия и проведените оперативно издирвателни мероприятия от разследващи полицаи от ОДМВР – Велико Търново, служители на Сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР – Велико Търново, съвместно със служители на ОДМВР – Благоевград и Хасково, като извършител на престъплението е установен А. В. от града.

Същият има криминални регистрации за незаконно притежание на боеприпаси, като в момента изтърпява условно наказание лишаване от свобода в размер на 3 месеца за престъпление против реда и общественото спокойствие. Разследващите са установили, че присвоената парична сума е изтеглена от Р. М. на 36 години, криминално проявен за кражби, обсебване и хулиганство от великотърновското село Пчелище. А. В. е привлечен в качеството на обвиняем. С постановление на Районна прокуратура в града е задържан за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялата му престъпна дейност продължава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.