1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Лозарите ще получат парично обезщетение за преструктуриране и конверсия на винени лозя

Лозарите ще получат парично обезщетение за преструктуриране и конверсия на винени лозя

От 15 юни 2012 г. в ДФ „Земеделие” започва прием на заявления

От 15 юни 2012 г. в ДФ „Земеделие” започва прием на заявления за парично обезщетение за загуба на доход, вследствие прилагане на мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя”. Целта на обезщетението е да подпомогне производителите на грозде и ползватели на финансова помощ по мярката за периода от изкореняване на лозовото насаждение до момента, в който новозасаденото лозе започне да дава плод. По този начин ще се повиши конкурентоспособността на винопроизводителите и ще се осигури справедлив жизнен стандарт на съответната земеделска общност.

Парично обезщетение ще се изплаща на бенефициенти получили финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя” за дейност презасаждане със или без промяна на местонахождението на лозята, със или без смяна на сорта с възможност за увеличаване на броя на лозите в хектар. Кандидатите трябва да са подали единно заявление за подпомагане и сключили договор с ДФ „Земеделие” – РА след 1 август 2009 г.

Размерът на обезщетението, както и сроковете за подаване на заявления за плащане и необходимите документи, са определени със заповед на министъра на земеделието и храните. Заповедта и образецът на заявлението за парично обезщетение могат да бъдат изтеглени от www.dfz.bg , раздел „Селскостопански пазарни механизми” – сектор „Вино”.

Заявления се приемат само в Централното управление на РА – гр. София, ул. „Гусла” № 3, след предварително записване на телефони (+ 359) 2 8187 505, (+ 359) 2 81 87 513, (+ 359) 2 81 87 533, и тел. (+ 359) 2 81 87 514.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.