1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Над 3,2 млн. лева компенсации изплати Фонд "Земеделие" на лозарите

Над 3,2 млн. лева компенсации изплати Фонд "Земеделие" на лозарите

Снимка:

С тези пари се оказва подкрепа на лозарските стопани за период от три години

Държавен фонд „Земеделие" (ДФЗ) изплати над 3,2 млн. лева компенсации на лозарите, съобщиха от пресцентъра на фонда. От 15 юни 2012 г. до 31 юли 2012 г. лозарите подават заявления за изплащане на парично обезщетение по мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя”.

До 15 юли Държавен фонд „Земеделие” е изплатил компенсации за загуба на доход в размер на 3 265 032,02 лв. С тези пари се оказва подкрепа на лозарските стопани за период от три години - до момента, в който новосъздадените лозови насаждения започнат да дават плод.

Фондът полага максимални усилия в най-кратки срокове да обработва постъпилите заявления и да изплаща обезщетенията. Едновременно с компенсациите продължава и изплащането на средства по мерките „Преструктуриране и конверсия на винени лозя” и „Застраховане на реколта”.

От началото на финансовата година за преструктуриране на лозовите масиви е изплатена финансова помощ в размер на 21 664 846,16 лв., а за застраховане на реколта срещу природни бедствия – 646 836 лева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.