1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Национална конференция на младежи се провежда в Пловдив

Национална конференция на младежи се провежда в Пловдив

Младежи градят стратегия за развитие на младите хора в България

Млади хора от цялата България се събраха в Пловдив на Национална конференция на лидерите. Председатели на клонове, клубове и активни членове се обединиха в полза на бъдещето развитие в страната. Форумът е първото мероприятие на Национално Сдружение „Младежки Глас” в национален мащаб. Конференцията се провежда в Пловдив за период от 2 дни. Младежите ще дискутират по различни направления включващи 4 основни панела. "Днес показваме, че не само бъдещето, но и настоящето е в младите хора на България! Потенциалът, който имат те е във всички сфери на обществото. Гордея се, че екипът на най-голямата Организация на младите в страната работи ежедневно за да развива способностите и да подкрепя новото поколение. Продължаваме с още по-големи сили да отстояваме и развиваме позициите на младите хора в обществото, те го заслужават" каза Тодор Йосифов – Национален председател на Сдружение „Младежки Глас” България. „Изключително ми е приятно да видя толкова много млади хора на едно място. Нашата цел е да чуем от вас какви проблеми имат младите хора. Да се обедим с общи усилия и да поставим тази година 5 съществени проблема, за да ги решим. Основната ни цел е в краят на годината да конкретизираме какво действително искаме да променим, и да набележим мерките и конкретни решения. Пожелаваме успех на форумът” каза Зорница Георгиева – председател на „Дамски дипломатически клуб на приятелството”.

Основните теми, които се засегнаха в младежкия форум обхвана младежкото предприемачество, професионалното и неформалното образование, здравословният начин на живот и различни актуални теми обвързани с ежедневието на младите хора. Младежите представиха анализ от едномесечната анкета на сдружението за проучване на мнението относно аспекти на социалните условия. Над 800 души попълниха и изложиха своите виждания за развитите в България. „Човек променя стъпка по стъпка вътрешния си свят и след това на свой ред променя всички хора, до които се докосва” каза Борис Вълев, областен председател на Национално Сдружение „Младежки Глас” клон Пловдив.

„Историческа конференция в името на младите хора” каза Вадим Рошманов, национален координатор на сдружението. Ключовият резултат от националния форум е създаване на стратегия за развитие на младите в България в следващите 10 години. Форумът се осъществява със съдействието на „Дамски дипломатически клуб на приятелството”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.