1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Национална среща на производителите на плодове и зеленчуци тази събота в Пловдив

Национална среща на производителите на плодове и зеленчуци тази събота в Пловдив

Участие в събитието са потвърдили министър Гечев и неговите заместници

Сдружение „Браншова камара „Плодове и зеленчуци“ и „Национална асоциация на картофопроизводителите“ ще проведат национална среща в Пловдив тази събота – 4 февруари. Темата е „Дългосрочна стратегия за възраждане на традиционните за България производства“. Събитието е част от информационно-образователна кампания относно схемите и мерките за подпомагане, предвидени в Стратегическия план.

Участие са потвърдили министър Гечев и неговите заместници. Експерти от Министерството на земеделието ще представят на производителите на плодове и зеленчуци най-актуалната информация за новите политики и практики, които са заложени в Стратегическия план. Презентации ще направят: г-жа Ирина Лазарова, директор дирекция „Пазарни мерки и организации на производители“, Аделина Стоянова, директор дирекция „Директни плащания“, Петър Кировски, директор дирекция „Растениевъдство“, Елена Иванова, директор дирекция „Развитие на селските райони“, Антоан Чаракчиев, директор дирекция „Биологично производство".

На националната среща ще бъдат дискутирани проблемите и предизвикателствата пред производителите на плодове и зеленчуци, както и необходимостта от прилагане на по-адекватни и ефективни мерки за подпомагане и контрол от страна на българското правителство.

Входът е свободен за всички желаещи да присъстват.  

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.