1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. НАЗ открива Шестия Национален Агро Семинар на 1 декември в Гранд Хотел Пловдив

НАЗ открива Шестия Национален Агро Семинар на 1 декември в Гранд Хотел Пловдив

Двудневният форум е посветен на 10-та годишнина от създаването на НАЗ с водеща тема „Земеделие за бъдещето“

Шестият Национален Агро Семинар на Националната асоциация на зърнопроизводителите ще бъде открит на 1 декември 2016 г. от 13:00 ч. в Гранд Хотел Пловдив, гр. Пловдив. Двудневният форум е посветен на 10-та годишнина от създаването на НАЗ с водеща тема „Земеделие за бъдещето“.

Преди официалното откриване, от 10:30 ч. до 12:30 ч., ще се проведе Кръгла маса, на която ще вземат участие експерти от Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд „Земеделие” – РА. По време на Кръглата маса ще бъдат обсъдени актуални теми в сектора, касаещи: директните плащания, втория прием по подмярка 4.1 „Инвестиции в материални активи“ на ПРСР 2014-2020 г., реформата на системата за борба с градушките, намалената акцизна ставка за земеделско гориво и позицията на България по ОСП след 2020 г.

В рамките на Шестия Национален Агро Семинар ще бъдат представени най-новите научни постижения, иновативни технологии и решения от областта на Зърнопроизводството. Специално  участие, като гост-лектори, ще вземат проф. д-р Тоньо Тонев от Аграрния университет – Пловдив и проф. Готлиб Баш от Португалския университет Евора. По традиция, извън конферентната зала – в рамките на изложбена площ – делегатите ще имат възможност за директен контакт с търговски компании от сектора.

Националният агро семинар се утвърди през годините като своеобразна арена за представяне на най-иновативните решения в Зърнопроизводството, както и за обмен на идеи между зърнопроизводители, компании и научни изследователи. Форумът се превърна в емблема на НАЗ и заслужено е признат за водещо престижно събитие в Сектора. Постоянно нарастващият интерес към участие е ясен признак за основополагащото му значение за земеделската общественост и свидетелства за успешен модел на партньорство и професионализъм.

Програмата на Шестия Национален Агро Семинар.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.