1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Обработваемата площ в област Велико Търново е близо 2 млн. декара

Обработваемата площ в област Велико Търново е близо 2 млн. декара

Засетите с есенни култури земи са 592 хил. декара

Близо 2 млн. декара е обработваемата площ в област Велико Търново. Това съобщи Пенка Стателова, директор на Главна дирекция „Аграрно развитие” в Областна дирекция „Земеделие” предаде радио „Фокус”- Велико Търново.  „Велико Търново е област, в която е силно застъпено земеделието, особено в равнинната част”, добави тя. Засетите с есенни култури земи са 592 хил. декара, ечемик 156 хил., зимна маслодайна рапица 146 хил. От пролетните култури слънчогледът заема 412 хиляди декара, а царевицата 190 хил.

Ден на отворените врати по проект „Добро управление, ефективност и прозрачност в Министерство на земеделието и храните” се провежда днес в Областна дирекция „Земеделие” – Велико Търново. Това е една от шестте области, в които ще се реализира проектът.

Проектът има за цел всички земеделски производители и стопани да имат достъп до Областна дирекция и да получат информация. Те могат да задават всякакви въпроси, независимо дали са по регистрация, Наредба 3 за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители, или се обръщат като бенефициенти по Кампанията за директни плащания. Най- често задаваните въпроси са относно ползването на земеделска земя, информира Пенка Стателова.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.