1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. От 18 юни до 6 юли животновъдите могат да кандидатстват за държавна помощ по схемата de minimis

От 18 юни до 6 юли животновъдите могат да кандидатстват за държавна помощ по схемата de minimis

Субсидиите са на обща стойност 5 милиона лева

От 18 юни до 6 юли животновъдите могат да кандидатстват в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие” за държавна помощ по схемата de minimis, съобщиха от фонда. Субсидии на обща стойност 5 милиона лева ще получат стопаните, които притежават най-малко 50 овце-майки или кози-майки, или общо 50 броя от двата вида животни.

Кандидатите трябва да са физически лица, еднолични търговци или юридически лица, регистрирани по наредбата за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители за 2012 г., както и да нямат задължения към ДФ „Земеделие”.

След края на приема информацията от подадените заявления ще бъде обобщена и Управителният съвет на фонда ще определи размера на държавната помощ по видове животни в рамките на утвърдения бюджет. Крайният срок за изплащане на средствата е 10 август, а стопаните трябва да запазят 75% от броя на животните, за които е получена помощта, до 31 декември 2012.

Размерът на субсидията за един земеделски производител по схемата de minimis не може да надвишава левовата равностойност на 7 500 евро за период от три данъчни години (2010 – 2012 г.).

Пълните указания за кандидатстване са публикувани на електронната страница на ДФ „Земеделие” www.dfz.bg, отдел „Държавни помощи”, раздел „Минимални помощи”.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.