1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Отчитат се реализираните количества мляко за квотната 2013/2014 г.

Отчитат се реализираните количества мляко за квотната 2013/2014 г.

Приемът на декларации по схемата "Млечни квоти" започва от днес

От 1 април до 15 май 2014 г. производителите и изкупвачите на краве мляко трябва да подадат годишни декларации за изпълнение на индивидуалните си квоти за директни продажби и за доставки, съобщават от Държавен фонд "Земеделие".

В тях те трябва да отчетат реализираните количества мляко за квотната 2013/2014 година. Документите се подават в областните дирекции на ДФ „Земеделие” по адресна регистрация за физически лица и по адрес на търговска регистрация за юридически лица. Декларациите се подават лично или чрез упълномощено лице, което притежава нотариално заверено пълномощно. След 15 май подаването на годишните декларации ще бъде свързано със санкции, изчислени на база броя дни закъснение.

От днес, 1 април, започва и приемът на заявления за трансформиране на индивидуалната квота за директни продажби и за доставки и обратно. Производителите и изкупвачите на краве мляко ще могат да трансформират само свободната си, нереализирана квота, а новите количества ще важат за квотната 2014/2015 г.

Схемата „Млечни квоти” ще продължи да се прилага в България до 1 април 2015 г. Главната й цел е да намали дисбаланса между търсенето и предлагането на мляко и млечни продукти на пазара и да ограничи свръхпроизводството.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.