1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Първа среща на говедовъдите

Първа среща на говедовъдите

Мотото под което ще протече събитието е „Всички заедно да преодолеем кризата и запазим българското мляко”

Първата среща на говедовъдите ще се проведе на 29-30.05.2015г от 11:00 ч. на Старозагорски минерални и е организирана от Националния съюз на говедовъдите в България. Идеята  е на първо място да се търси най-бърз изход от критичната ситуация  в сектор Мляко. Целта на организаторите е около масата да седнат фермери, млекопреработватели, управляващи, обслужващи звена на сектора, представители на науката и след като обсъдят заедно ситуацията да вземат най-добрите решения за преодоляването на кризата.

Мотото под което ще протече срещата е „Всички заедно да преодолеем кризата и запазим българското мляко”. По време на събитието ще бъде изнесена презентация на тема: ”Какво последва след отпадането на квотите за мляко” от доц. Божидар Иванов.

Ще бъдат разгледани проблемите на фермерите производители на мляко и млекопреработвателите, като ще бъдат изнесени два доклада - от Димитър Зоров - председател на НСГБ и Симеон Присадашки от Асоциацията на млекопреработвателите.

„Гласът” на гръцките фермери - какво правят за да преодоляват кризата ще се чуе от единствената в Гърция асоциация на млекопроизводителите. Доклад за селекцията в животновъдството ще изнесе доц. Теодора Ангелова. Асоциацията за развъждане на черношарената порода в България ще отчете резултатите за 2014 година. За първи път в България ще бъде обявен топ 10 за най-високопродуктивните ферми за миналата година. Ще бъде представена асоциацията на породите Абердин Ангус и Херефорд. Участие в срещата ще вземе и министърът на земеделието Десислава Танева.

Повече за събитието ще научите от рубрика Прояви 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.