1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Под наслов „5 години заедно“ беше открит Първият Национален семинар на зърнопроизводителите в България

Под наслов „5 години заедно“ беше открит Първият Национален семинар на зърнопроизводителите в България

Форумът ще продължи 3 дни

Първи Национален агросеминар под наслов „5 години заедно“ беше открит днес в Пловдив. Форумът е организиран от Националната асоциация на зърнопроизводителите. „Вече 5 години сме обединени от идеята за модерно и конкурентно българско зърнопроизводство, вече 5 години вървим рамо до рамо по трудния път за отстояване на българското земеделие, вече 5 години намираме вярната посока за сътрудничество и партньорство“ – с тези думи председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Радослав Христов приветства всички присъстващи при откриването на семинара.

Сред гостите беше ректорът на Аграрния университет в Пловдив проф. Димитър Греков, който в обръщението си подчерта, че за да я има България, трябва да се развива преди всичко земеделието и в заключение помоли висшето аграрно училище в Пловдив да бъде прието за член на НАЗ.

Поздравителен адрес организаторите на семинара получиха от евродепутата Мария Неделчева, която поради служебни ангажименти не присъства на форума. Тя приветства инициативата и конструктивното желание на зърнопроизводителите да се обединят и да се изправят заедно пред предизвикателствата на селскостопанската политика в България и Европейската общност, защото само чрез обединение и сътрудничество се постигат най-добрите резултати.

В поздравителния адрес Мария Неделчева заявява още: „Искам да Ви уверя, че настоящите дебати около реформите в ОСП в ЕС потвърждават необходимостта от инвестиции в селското стопанство, особено във време на икономическа криза. Един от главните ни приоритети, както и тези на българското правителство, е да защитаваме интересите на Вас – българските земеделски производители, за да бъдете равнопоставени и конкурентни на европейските си колеги и да имате реални шансове за реализация на европейския пазар“.

В семинара на зърнопроизводителите взе участие и министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов.

Форумът ще продължи 3 дни, като амбицията на организаторите е да се превърне в ежегоден и международен форум на зърнопроизводителите и партньорите в сектора. В неговото първо издание се включиха зърнопроизводители от различни региони на страната, представители на институции, както и фирми за внос на земеделска техника, на препарати за растителна защита, торове и семена и др.

Вижте видео по темата...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.