1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС

Национален бизнес форум 2017

На 16 ноември 2017 г. от 09.30 часа в град София ,,Хотел Хилтон, Зала “Мусала” ще се проведе “Национален бизнес форум 2017” на тема: “Предизвикателства и възможности пред бизнеса по време на Българското председателство на Съвета на ЕС”.

Събитието се организира от “Сдружение за подпомагане на малкия и средния бизнес - Обединени Бизнес Клубове (ОБК)”, със специалната подкрепата на “Изпълнителна агенция за насърчаване на малки и средни предприятия” (ИАНМСП) и “Българска агенция за инвестиции” (БАИ) при Министерството на икономиката.

Бизнес събитието на годината ще провокира родния бизнес и българското Европредседателство като търси допирните им точки. Официални гости на форума ще бъдат представители на българското правителство, Европейския парламент, Европейската комисия, посланици, представители на местни и европейски бизнес организации и търговски камари.

В рамките на събитието ще бъдат проведени дискусии на теми:

• Българското председателство на Съвета на ЕС - ключов етап в сближаването на народите, икономиките и политиките на Балканите.
• Насърчаване на предприемачеството.
• Достъп до финанси:
- банково, включително и трансгранично банково финансиране
- развитие на алтернативни източници на финансиране; Съюз на капиталовите пазари
- ключовата роля на европейските структурни и инвестиционни фондове-  безвъзмездната финансова помощ и финансовите инструменти.
• Достъп до пазари:
- Единен европейски пазар, Единeн цифров пазар
- Международни пазари – интернационализация на бизнеса.
• Правосъдие и административна тежест.
• Създаване и достъп до иновации.
• Достъп до квалифицирана работна ръка.
• Общата селскостопанска политика (ОСП).

”Целта на форума е да чуе гласа и на представителите на малкия и средния бизнес, и на европейския елит, и на българския, така че всички заедно да очертаем ефективни общи бизнес политики”, заяви Веселин Халачев, председател на ОБК.  Той издаде в аванс, че министър Лиляна Павлова вече е потвърдила присъствието си на събитието.
Еврокомисарят по цифровата икономика и общество г-жа Мария Габриел ще направи специално обръщение към участниците във форума. Мария Габриел категорично заявява своята съпричастност и ангажираност към проблемите на бизнеса у нас и необходимостта от популяризирането на добри практики в навечерието на българското Европредседателство.

Най-голямото и най-очакваното бизнес събитие на 2017 година вече получи десетки поздравителни адреси от европеойските лидери. Сред тях са председателят на Европейската комисия –Жан Клод Юнкер; първият зам.-председател, отговарящ за доброто законотворчество, междуинституционалните отношения, върховенството на закона и Хартата на основните права - Франс Тимерманс ;  зам.-председателят, отговарящ за работните места, растежа, инвестициите и конкурентоспособността - Юрки Катайнен; зам.-председателят  за цифровия единен пазар – Андрус Ансип; европейският комисар по въпросите на търговията – Сисилия Милмстрьом; както и комисарите - Мариан Тейсен, по въпросите за заетостта, социалните въпроси, уменията и трудовата мобилност, и Корина Крецу - по регионалната политика.

След форума, на базата  на всички изказвания и препоръки, ще бъде изготвена специална декларация, която ще бъде връчена на отговорните български и европейски власти.

За допълнителна информация относно “Национален бизнес форум 2017”, можете да се обаждате на тел. 0894 377 977 или да пишете на events@ubclubs.eu, както и да следите официалният сайт на ОБК www.ubclubs.eu  ; ; ; или фейсбук страницата United Business Clubs-Bulgaria.

Регистрационната форма можете да попълните директно в сайта на ОБК, www.ubclubs.eu, или да изискате да получите такава от централния офис на сдружението и след като я попълните да я изпратите на електронната ни поща events@ubclubs.eu



Краен срок за записване за участие: 06 ноември 2017 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.