1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Прием на заявления по мярка "Преструктуриране и конверсия на лозя"

Прием на заявления по мярка "Преструктуриране и конверсия на лозя"

Снимка:

Финансовата помощ покрива до 75% от разходите на бенефициента

Приемът на заявления за финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на лозя” от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор ще продължи от 5 до 25 юни 2014 г.

Бюджетът по мярката до края на финансовата 2014 г. е над 10,5 млн. евро. По нея се подпомагат три дейности - конверсията на сортовия състав на насажденията, преструктуриране на лозята и подобряване на техниките за управление на лозята. Финансова помощ могат да получат производителите, вписани в лозарския регистър, съгласно Закона за виното и спиртните напитки. Тя покрива до 75% от разходите на бенефициента за изпълнение на конкретни дейности.

Заявленията за финансова помощ се подават в Централно управление на ДФ "Земеделие", гр. София, ул. „Гусла” № 3, с предварително записване. То се осъществява на посочените на официалната страница на ДФ „Земеделие” телефони за отдел „Вино”. Образец на заявлението можете да намерите ТУК.

Важно условие за получаване на финансовата помощ е кандидатите да представят удостоверение за право на участие по мярката. То се издава от Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ).

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.