1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Прозводителите на грозде ще получат парично обезщетение за преструктуриране и конверсия на винени лозя

Прозводителите на грозде ще получат парично обезщетение за преструктуриране и конверсия на винени лозя

Държавен фонд „Земеделие” започва от днес прием на заявления

Държавен фонд „Земеделие” започва от днес прием на заявления за парично обезщетение за загуба на доход, вследствие прилагане на мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя”, съобщиха от фонда. Целта на обезщетението е да подпомогне производителите на грозде и ползватели на финансова помощ по мярката за периода от изкореняване на лозовото насаждение до момента, в който новозасаденото лозе започне да дава плод. По този начин ще се повиши конкурентоспособността на винопроизводителите и ще се осигури справедлив жизнен стандарт на съответната земеделска общност.

Парично обезщетение ще се изплаща на бенефициенти получили финансова помощ по мярка „Преструктуриране и конверсия на винени лозя” за дейност Презасаждане със или без промяна на местонахождението на лозята, със или без смяна на сорта с възможност за увеличаване на броя на лозите в хектар. Кандидатите трябва да са подали единно заявление за подпомагане и сключили договор с ДФ „Земеделие” – РА след 1 август 2009 г.

Размерът на обезщетението, както и сроковете за подаване на заявления за плащане и необходимите документи, са определени със заповед на министъра на земеделието и храните. Заповедта и образецът на заявлението за парично обезщетение могат да бъдат изтеглени от www.dfz.bg, раздел „Селскостопански пазарни механизми” – сектор „Вино”.

Заявления се приемат само в Централното управление на РА – гр. София, ул. „Гусла” № 3, след предварително записване на телефони (+ 359) 2 8187 505, (+ 359) 2 81 87 513, (+ 359) 2 81 87 533, и тел. (+ 359) 2 81 87 514.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.