1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Разходната част на бюджета на Фонд „Тютюн” е изпълнена на 99,92 на сто

Разходната част на бюджета на Фонд „Тютюн” е изпълнена на 99,92 на сто

Министерският съвет прие отчет за дейността на Фонда

Министерският съвет прие на днешното си заседание отчет за дейността на Фонд „Тютюн”, както и годишен финансов отчет за 2010 г. Това съобщиха от правителствената информационна служба. УС на Фонд „Тютюн”, като колективен орган за управление и за регулиране производството, изкупуването и търговията с тютюн е провел пет заседания, разгледал е 17 въпроса и е приел 41 решения.

Обсъждани и приети са решения по въпроси, свързани основно с неговите правомощия за управление на средствата от фонда и определяне на целевата парична подкрепа за тютюнопроизводителите.

Работата на дирекциите и регионалните офиси на Фонд „Тютюн” през 2010 г. се характеризира с целенасочена дейност за реализиране функцията на Фонда като регулатор на производството, изкупуването и търговията с тютюн в страната.

Работата на експертите беше насочена основно към подпомагане лицата, заети с производството и изкупуването на тютюн, извършване на проверки по жалби на тютюнопроизводители, приемане и обработване на информацията, свързана с премиране на тютюнопроизводителите за референтния период, и целевото разходване средствата по бюджета на Фонд „Тютюн”.

Основните параметри, характеризиращи финансовото състояние на Фонд „Тютюн” през 2010 г., са положителни. Разходната част на бюджета на Фонд „Тютюн” е изпълнена на 99,92 на сто спрямо окончателния годишен план.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.