1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Регистрация вместо нивомери

Регистрация вместо нивомери

Декларации в Националната агенция за приходите се подават до 6 март

До 6-ти март всички земеделски производители, които имат собствени съдове за съхранение или зареждане на горива, трябва да подадат декларация в Националната агенция за приходите – това гласят промените в Наредбата на финансовото министерство за регистрация и отчитане на продажбите на горива, обнародвана в Държавен вестник.

Припомняме, че с приемането на Закона за държавния бюджет, народните представители задължиха всички собственици на такива съдове да ги оборудват с нивомерни и фискални устройства. Мярката беше представена от финансовото министерство, като опит за справяне с контрабандата на горива, оценена на 1 млрд. и 200 000 млн. лева.

Идентификация на задълженото лице, точен адрес и код на икономическата дейност са част от данните, които очакват в НАП по променената наредба. Собствениците на съдове за горива трябва да посочат вида и обема на съдовете, къде се намират, какво количество гориво са изразходвали през последната година и за какво. На регистрация подлежат и мобилните цистерни, пише още в наредбата.

Автор:  Ангел Трайков

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.