1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. С Лимагрейн винаги има отговор на предизвикателствата в земеделското производство!

С Лимагрейн винаги има отговор на предизвикателствата в земеделското производство!

Компанията представи в Добрич най-новите си селекционни постижения при основните култури

Предизвикателствата при отглеждането на слънчоглед и царевица и начините за справяне с тях – това бяха основните акценти на семинар, организиран от LG за земеделските стопани от Добричка и Варненска област. Екипът на компанията представи най-новите постижения при селекцията на царевица и слънчоглед. Всяко поле изисква своя хибрид, затова портфолиото е добре структурирано и районирано, подчерта по време на презентацията продуктовият мениджър Божидар Бонев.

Сериозни предизвикателства пред слънчогледа са навлизането на все по-нови раси синя китка и мана. Затова LG излиза с хибриди, притежаващи генетична устойчивост. Сред най-новите продукти са ранният LG 54.61 CLP и конвенционалният LG 54.78. Първият е от Клиърфийлд плюс технологията, предназначен за ядка и масло, стабилен и устойчив на засушаване. Вторият е средно ранен, с висок потенциал за добив, стабилен и сухоустойчив.

Основният проблем при царевицата през последните години е отглеждането й при липса на достатъчно валежи. Поради тази причина LG излиза с нова технология за управление на риска при засушаване HYDRANEO. Акцент по време на презентацията беше поставен върху хибридите LG 30.315 ФАО 300, LG 31.377 ФАО 380 и LG 30.500 с ФАО 480. Новият продукт LG 31.377 е от технологията HYDRANEO, с отличен потенциал за добив, стабилност и устойчивост на засушаване. Показва много добър здравен профил.

По време на семинара земеделските стопани се запознаха с промоционалните предложения на LG при закупуване на семена от царевица и слънчоглед.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.