1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Семинар за протеинови култури организират в Добрич

Семинар за протеинови култури организират в Добрич

Организатори са НССЗ и ДЗИ – гр. Генерал Тошево

„Протеинови култури – значение, биологични изисквания, сортове място в сеитбообращението и технология на отглеждане“ е темата на информационна среща, която ще се проведе утре, 26 февруари в Добрич от 10:00 ч. в сградата на Областната управа. Организатори на семинара са Националната служба за съвети в земеделието и Добруджанският земеделски институт-гр. Ген. Тошево. Ст.н.с.дсн Димитър Генчев ще запознае присъстващите с характеристиката и сортовата структура на фасул, леща, грах и нахут. Доц. д-р Генчо Милев ще разясни цялостната технология на отглеждане на протеинови култури и мястото им в сеитбообращението.

Освен специализираните теми, които ще бъдат дискутирани на семинара, експертите от Териториален областен офис-Добрич на НССЗ ще предоставят информация и за дейността на службата през новия програмен период, както и информация за възможностите за подпомагане по ПРСР 2014-2020 г.

Семинарът е част от инициативата на НССЗ за продължение на активната дейност за подобряване на връзката „научни изследвания – съвети в земеделието – земеделски бизнес“. От месец февруари до ноември 2015 г. на територията на цялата страна ще се проведат 120 информационни срещи – семинари и други информационно-обучителни събития за земеделските производители съвместно с научните институти и опитните станции в страната.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.