1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. SIGPAC - испанския регистър към сайта на министерството на земеделието

SIGPAC - испанския регистър към сайта на министерството на земеделието

Преимуществата пред Google Earth са, че SIGPAC дава цялата налична информация за парцела

Системата SIGPAC е регистър към сайта на министерството на земеделието на Испания. Тя осигурява информация относно географското разположение на парцелите. (SIGPAC - Sistema de Información Geográfica de parcelas agrícolas). Системата SIGPAC определя географското местоположение на парцелите, декларирани от земеделските производители във всяка схема на подпомагане, свързана с обработваемите площи от земеделските производители и животновъдите.

Първоначално системата SIGPAC е замислена с цел да се улеснят фермерите с техните заявления чрез графична поддръжка и да се улесни административната работа в областта на земеделието. Регистърът SIGPAC се е превърнал в изключително полезен инструмент в различните области на селското стопанството, геологията и инфраструктурата. Успехът на системата SIGPAC се дължи на улеснения интерфейс за използването й, както и на най-новите технологии използвани в тази географска информационна система (ГИС), а също така и свободният достъп до регистъра.

Преимуществата пред Google Earth са, че SIGPAC дава цялата налична информация за парцела – площта и нивелацията на парцелите, вида на отглежданите култури, както и сортовете. Основно системата SIGPAC разделя всички парцели по специфичен начин (област, община, населено място), като за всяка графа отговаря съответен номер. SIGPAC се основава на испанския кадастрален регистър, като кадастралните парцели се разделят на еднакви подпарцели. По този начин се постига максимална точност. Новата версия на SIGPAC е основана на технологията SilverLight на Microsoft, предаде Agrosaveti.com.

Можете да разгледате системата SIGPAC ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.