1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Стоилко Апостолов ще е лектор на семинар за биоземеделие в Париж

Стоилко Апостолов ще е лектор на семинар за биоземеделие в Париж

Презентацията е в панела „Биологичният сектор в Швеция и България“

Д-р Стоилко Апостолов ще бъде лектор на 11-тия Международен семинар по биологично земеделие на 3 март в Париж

Семинарът се организира от Agence Bio като част от тригодишна програма за популяризиране на биологичното земеделие и продукти, съфинансирана от ЕС. Участието на Апостолов е по покана на г-жа Елизабет Мерсие, изпълнителен директор на Agence Bio, Френската агенция за развитие и популяризиране на биологичното земеделие.

В семинара ще участват министърът на земеделието, храните и горите и горите на френското правителство Стефан льо Фол, президентът на Агенция Био Дидие Перол, основателят на Stonyfield (САЩ) Гари Хиршбърг, легенда за биодвиженията по света, представители на ЕК и на организации от Конго, Кения и др.

Презентацията на д-р Апостолов е в панела „Биологичният сектор в Швеция и България“, където участват още Сесилия Райгард, редактор на шведското онлайн-издание Ekoweb и Любомир Ноков, съуправител на Био България.

Семинарът ще търси отговори на въпроса какво се променя в биологичното земеделие в Европа, в Африка и САЩ и ще се опита да представи картина на биоземеделието в света: динамиката в производството, промените в потреблението, развитието на политиките и перспективите за растеж.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.