1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Световни легенди в говедовъдството идват у нас през есента за СТЕКСПО

Световни легенди в говедовъдството идват у нас през есента за СТЕКСПО

Първият по рода си форум, посветен и насочен изцяло към настоящите и бъдещи професионалисти в месодайното говедовъдство

На 1 октомври в с. Стефан Караджово ще се съберат български и чуждестранни фермери, предприемачи, търговци, представители на ХоРеКа сектора и популярни лица, за да се запознаят, както помежду си, така и с тънкостите в занаята на всеки от участниците в процеса на производство на вкусно телешко и говеждо месо. СТЕКСПО обещава да бъде различно!

В очакване на първия по рода си форум, посветен и насочен изцяло към настоящите и бъдещи професионалисти в месодайното говедовъдство, домакините от Асоциация за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ) обещават наситена и много разнообразна програма с богато международно участие. Професионалисти от сектора в Ирландия, Румъния и Германия ще представят пред присъстващите своята експертиза и богат опит.

Сред гостите на СТЕКСПО са трима ирландци: Джон Тейт (Jojn Tait)– президент на асоциацията на развъдчиците на елитната порода Абърдийн Ангус в Ирландия; Юстъс Бърк (Eustace Burke) - носител на отличието „Фермер на годината“ на Ирландия за 2015 г. (на снимката) и Лео Макенроу (Leo MCEnroe) - четвърто поколение развъдчик на Абърдийн Ангус.

Немският опит в сектора пък ще бъде представен от Хайко Корнарес (Heiko Kornahrens) от Германия, който е експерт по хранене на едри преживни животни и продуктов мениджър в Agravis Raiffeisen AG от 14 години. Отговаря за развитието и иновациите на продуктовата гама, провежда обучения и консултации по отглеждане и управление на стадата, консултира и наблюдава ферми в над 40 държави.

Каталин Некула (Catalin Necula) от Румъния ще представи пред присъстващите темата за доотглеждането и угояването на говеда за месо. Той е представител на Alltech - една от най-големите и иновативни в световен мащаб фирми, ангажирани в сферата на производството на фуражи и хранителни добавки за животновъдния сектор.

В допълнение към програмата, най-добрите фирми за специализирано оборудване и консумативи у нас ще демонстрират на живо как работят предлаганите от тях продукти.

Топ готвачи ще приготвят вкусни стекове и гозби от месо, отгледано в България във ферми на АРМПГБ. Известни лица и изпълнители ще се грижат за доброто настроение на гостите. Всичко това ще се случи „на терен“ в стопанството на един от най-големите производители в Югоизточна България. Така на 1 октомври тази година село Стефан Караджово, общ. Болярово, обл. Ямбол ще се превърне в център за професионалното месодайно говедовъдство, кулинарията и рока.

„СТЕКСПО започва още на 30 септември с работна вечеря и бизнес срещи между регистрираните участници. На 1 октомври е същинската програма, която ще се състои в няколко животновъдни обекта, а лектори ще бъдат топ експерти от сектора от страната и чужбина. Регистрациите започват на 29 август на www.steakspo.bbab.bg .“- това заяви председателят на управителния съвет на АРМПГБ, Стоян Чуканов,  и покани всички заинтересувани да се включат в мероприятието. Организаторите обаче обръщат внимание, че въпреки мащабите на мероприятието, местата ще бъдат ограничени, заради необходимостта от подсигуряване на логистиката за участниците. Поради тази причина предварителната регистрация е силно препоръчителна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.