И още: Каква е разликата между българските изби и винопроизводител номер едно в света – Италия
Може ли българското козе сирене да стигне до Париж? Ще разберете от репортажа на Анета Божидарова и оператора Кирил Стоянов.
Как биоземеделието и производството на биогаз могат да се комбинират за постигане на повече устойчивост и по-голям успех. Диана Александрова разказва.
Как производството на слънчоглед да бъде по-печелившо и какви възможности показа тази култура при екстремните условия на изминалата 2014 г.? Продължаваме с поредицата от срещи с фермери от страната, които споделят опита си в отглеждането на маслодайната култура и които залагат на френска генетика в сеитбооборота си. Галина Недкова и операторът Станислав Колев се срещнаха с тях.
Освен перспективен бизнес, винопроизводството е и предизвикателство, изискващо качествена суровина, безкомпромисна технология и адекватна ценова политика. Тази седмица ще се опитаме да направим сравнение между българските изби и винопроизводител номер едно в света - Италия. Репортаж на Валери Станев.
Превръщат ли европарите малките населени места в по-привлекателно място за живеене и ще спре ли обедлюдяването в селските райони? Отговорът потърсихме в Етрополе.
Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"
Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg