1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли биоземеделието и производството на биогаз да се комбинират за постигане на повече устойчивост

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Може ли биоземеделието и производството на биогаз да се комбинират за постигане на повече устойчивост

И още: Каква е разликата между българските изби и винопроизводител номер едно в света – Италия

Може ли българското козе сирене да стигне до Париж? Ще разберете от репортажа на Анета Божидарова и оператора Кирил Стоянов.

Как биоземеделието и производството на биогаз могат да се комбинират за постигане на повече устойчивост и по-голям успех. Диана Александрова разказва.

Как производството на слънчоглед да бъде по-печелившо и какви възможности показа тази култура при екстремните условия на изминалата 2014 г.? Продължаваме с поредицата от срещи с фермери от страната, които споделят опита си в отглеждането на маслодайната култура и които залагат на френска генетика в сеитбооборота си. Галина Недкова и операторът Станислав Колев се срещнаха с тях.

Освен перспективен бизнес, винопроизводството е и предизвикателство, изискващо качествена суровина, безкомпромисна технология и адекватна ценова политика. Тази седмица ще се опитаме да направим сравнение между българските изби и винопроизводител номер едно в света - Италия. Репортаж на Валери Станев.

Превръщат ли европарите малките населени места в по-привлекателно място за живеене и ще спре ли обедлюдяването в селските райони? Отговорът потърсихме в Етрополе.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 17.01.-24.01.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.