1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Тютюнопроизводители обсъждат вариант за подкрепа на колегите си от зърнения бранш

Тютюнопроизводители обсъждат вариант за подкрепа на колегите си от зърнения бранш

На 29 март се свиква Консултативен съвет по проблемите на тютюнопроизводството

Фикрет Бекир, председател на Сдружението на тютюнопроизводителите от село Листец, съобщи, че снощи е било свикано спешно заседание на Управителния съвет на Националната асоциация на тютюнопроизводителите (НАТ) в Първомай, предаде Агенция "Фокус".  Бил е обсъден вариант за подкрепа на протеста на зърнопроизводителите относно акциза за горивата и националните доплащания, както и вариант за създаване на конфедерация на всички земеделски производители в България.

Асоциацията ще пусне жалба до Министерски съвет и Министерството на земеделието и храните относно неспазването на закона за тютюна и тютюневите изделия от страна на фирми-купувачи, които не са заплатили в законовия едномесечен срок, изкупен тютюн.

НАТ възнамерява да излезе на общонационален протест в София, като се уточнява датата. Днес се очаква съвместна среща между асоциацията на тютюнопроизводителите, на зърнопроизводителите и на животновъдите за обсъждане на общи действия в защита на техните интереси.

На 29 март се свиква Консултативен съвет по проблемите на тютюнопроизводството.  От асоциацията ще участват четирима представители, посочи Фикрет Бекир.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.