1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Третият Национален агро семинар и земеделието в България

Третият Национален агро семинар и земеделието в България

НАЗ е най-голямата и влиятелна фермерска организация в България

НАЗ отбеляза  7-мия си рожден ден с трети Национален агросеминар от 28 до 30 ноември. Мотото  тази година беше „НАЗ - работим за Вас“ и по традиция се проведе в Пловдив.

От 9 регионални организации при основаването си, днес НАЗ включва 21, с над 2 000 членове, обработващи общо повече от 7,5 млн. дка от българската земя.

Бяха представени продуктите на водещи световни фирми в производството на семена и земеделска техника, които презентираха последните иновации в областта на селското стопанство.

НАЗ е най-голямата и влиятелна фермерска организация в България.
Съвместната работа и диалога на асоциацията и Министерството на земеделието и храните е един сложен процес, но той преминава под знака на толерантността и разбирателството. Това създава предпоставки и за останалите браншови организации да работят съвместно с държавата в лицето на МЗХ.  Форумът затвърди  позициите си като място за обмен на информация и контакти  между земеделските производители и представителите на бизнеса и институциите.  

В седмичната анкета, която беше на тема:“ На какво се дължи авторитетът на организираните от НАЗ агро семинари?“, потребителите на Agro.bg, са гласували по следния начин : 40% смятат, че представянето на иновативни решения в областта на земеделието   е един от основните фактори за успех на семинара, други 40% определят силното участие на компании, свързани със селското стопанство  като доминиращо качество на форума. Само 20% залагат на създаването на ползотворни бизнес контакти, като предимство на агросеминара.

Събитието си остава място за уеднаквяване на позициите на членовете на НАЗ, което е важно за съвместната им работа и за бъдещето на българското земеделие.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.