1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Лято е, но в света на иновациите почивен ден няма

В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Лято е, но в света на иновациите почивен ден няма

И още: Полета с пролетни култури – коя е най-устойчивата генетика при тежките условия на полето

От 30 август до 3 септември в Стара Загора ще се проведе есенното издание на най-голямото изложение на земеделска техника у нас. Над 170 фирми са заявили участие до момента на площ от над 39 хил. кв.м.  

Ще ви представим патентована технология за биологично производство на торове, идваща от далечна Австралия и нова за Европа. Иновативната разработка повишава почвеното плодородие и увеличава добивите при всички култури.

Кои са най-новите и многообещаващи технологии в отглеждането на царевица и слънчоглед, какви са предимствата на културата сорго? На тези и още въпроси земеделските стопани получиха отговори на мащабен полски ден в землището на село Безводица.

Докато за повечето от нас лятото е време за отдих, в света на иновациите почивен ден няма. Гостите на мащабна платформа в Шуменския регион видяха последните новости в земеделската техника. Вижте ги  и вие.

Успешната есенна кампания стартира освен с обеззаразяването на семената, така и с използването на биостимулатор, за да получат растенията повишена кълняема енергия и изравнен старт.

На полето сред звездите – под този надслов земеделски стопани се събраха на грандиозна платформа край село Паскалево. След двумесечна суша посевите с царевица и слънчоглед са в много добро състояние.

Как успешно да отгледате рапица – една от рисковите, но и най-печеливши култури. На семинар в Хасково бяха представени високодобивни хибриди и адекватна растителна защита на маслодайната култура.

Техниката за строителство много често намира приложение и в земеделието. Отправяме се към Ямболския регион, където ще ви срещнем с Димитър Митев, чиято работа е зависима от надеждността на мини товарач и телескопичен товарач. Да видим как ги използва.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.