1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Животновъди, зооинженери и кулинари се събраха на уникален ни форум за месодайното говедовъдство

В АГРОФОРУМ ще ви покажем: Животновъди, зооинженери и кулинари се събраха на уникален ни форум за месодайното говедовъдство

И още: Нова селекция при слънчогледа

Месодайното направление в говедовъдството – рискова инвестиция, умно решение с дългосрочна перспектива или алтернатива за тези, които искат да останат на пазара? Отговорът – в първия по рода си форум у нас, който събра в село Стефан Караджово фермери и зооинженери от страната и чужбина. 
 
Най-големият в света мултикултурен технологичен център отвори врати в Севиля, Испания. Той е основан на иновациите и последните достижения в селекцията на семена.

На впечатляващи добиви от биомалини се радват производители в Самоковско. В годината, когато малинопроизводството у нас бележи върхове, реколтата е двойна и с по-добри качества. Защо?

Слънчогледът е една от най-предпочитаните за отглеждане култури у нас. Затова и усилията на селекционерите са насочени към разработването на все по-устойчиви и високодобивни хибриди. Днес ще ви представим хибрид, който е за първи път на полето. Да видим как се представя новият продукт.

Близо 3-месечната суша не се отрази върху добивите от царевица и слънчоглед в Добричка област. По време на демонстрационна жътва край село Дропла фермери от Североизточна България се убедиха в потенциала на френски хибриди. Какви са добивите?

65-годишният юбилей от признаването на българската порода Дунавски кон беше отбелязан с пищни тържества на хиподрума в Банкя. При създаване на породата са използвани Нониусите – конете на унгарските чикоши.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Видео анонс на предаването за периода 8-15 октомври 2016 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.