1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В сектор „Тютюн” се въвежда пазарен принцип

В сектор „Тютюн” се въвежда пазарен принцип

Това каза зам.-министър Цветан Димитров при обсъждане в парламента на промените в закона

С промените в Закона за тютюна и тютюневите изделия се въвежда пазарният принцип в сектор „Тютюн”. Това каза зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров при обсъждане в парламента на промените в закона, предаде агенция „Фокус”.

Подпомагането в сектора ще се осъществява на принципа на общата организация на пазарите в съответствие с европейското право и по българското законодателство по Закона за подпомагане на земеделските производители”, обясни Димитров.

По думите му, с промените от общинските кметове ще отпаднат редица задължения – проверки по места, допълнителна администрация, която са поддържали по закон, водене на регистри и ангажиране на голям потенциал в определен период от време.

„В закона са регламентирани нов начин на подаване на информация, нов начин на изпитване на вредното въздействие и физикохимичните и биологични граници, на които трябва да отговарят тютюневите изделия. Регламентирани са по един по-прост начин, така че информацията по по-лесен начин да достига до държавата и до заинтересованите в сектора”, обясни зам.-министърът на земеделието.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.