1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В Силистра ще дискутират изискванията за кандидатстване по мярка 121 от ПРСР

В Силистра ще дискутират изискванията за кандидатстване по мярка 121 от ПРСР

Срещата-семинар ще се състои на 2 декември

Експерти от Министерство на земеделието и храните ще дават разяснения на място във връзка с отворения прием на проекти на земеделски стопанства на млади фермери и зеленчукопроизводители по мярка 121 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г. на 2 декември в Силистра.

Срещата-семинар и дискусия за изискванията и начина на кандидатстване по мярката за модернизиране на земеделските стопанства от ПРСР ще се състои от 10.00 часа в Конферентната зала на х-л „Данубе".

Приемът на проекти по мярка 121 за определени инвестиции с общ бюджет от 27 млн. евро стартира на 21 ноември и ще продължи до 21 декември 2011 г. В посочения период от Държавен фонд „Земеделие" по мярката ще се приемат проекти за модернизиране на зеленчукови и плодни градини и оранжерии, както и на земеделски стопани, получили финансиране по мерките за подпомагане на младите фермери и полупазарните стопанства. Над 10 млн. евро от средствата са предназначени за сектора на плодовете и зеленчуците, други 12 млн. евро са предвидени за инициативи на млади фермери, а останалите 5 млн. евро - за надграждане на инвестиции в полупазарни стопанства.

С цел подпомагане на земеделците, кандидатстващи по мярката, на 2 декември експерти от Дирекция „Развитие на селските райони" към МЗХ, както и от службите на областно ниво, ще отговарят на въпроси и ще консултират производителите за инвестициите им на място.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.