1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Втора национална среща на земеделските производители

Втора национална среща на земеделските производители

Форумът ще се проведе в к.к. Златни пясъци

За втора поредна година Асоциацията на земеделските производители в България организира форум, на който ще събере на едно място представители на бизнеса, държавните органи и неправителствените организации, обединени в интересите си за развитие на един от най-приоритетните сектори в България. Втората национална среща на земеделските производители в България ще се проведе на 6–8 февруари 2014 г. в хотел Адмирал, к.к. Златни Пясъци. Сред основните участници в програмата ще бъдат представители на Министерство на земеделието и храните, Държавен фонд Земеделие и Европейския парламент, както и на други организации и институции, от които зависи формирането на политиката в сектора.

По време на двудневния форум ще бъде представена най-актуална информация по отношение на новостите в Общата селскостопанска политика на ЕС за периода 2014 – 2020 г. и прилагането й в България – Програма за развитие на селските райони, директно подпомагане и пазарна подкрепа. Темата ще бъде изложена в детайли от възможно най-компетентните експерти, представители на Министерство на земеделието и храните, ДФ „Земеделие“ и европейската организация на фермерите Copa-Cogeca. Ще бъдат разисквани и редица въпроси от съществено значение за работата на земеделските производители у нас, като законодателните промени в сектора, земеползването, възможностите за агроекологични плащания, проблемите и перспективите пред животновъдството, производството на плодове и зеленчуци, зърнопроизводството и др.

Освен основната, събитието има и богата съпътстваща програма, в която ще бъдат засегнати темите: рибарство и аквакултури, счетоводно отчитане и др. Срещата отново ще събере на едно място представители на бизнеса, държавните органи, неправителствените организации и медии.

Вижте програмата в рубрика Прояви...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.