1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Започва голямото млечно турне на НСГБ, НССЗ и ИАИ

Започва голямото млечно турне на НСГБ, НССЗ и ИАИ

Инициативата ще премине под наслов – да спасим българското мляко

По инициатива на Националния съюз на говедовъдите в България и с голямата помощ на Националната служба за съвети в земеделието и Института по аграрна икономика на 17.11.2015г в гр. Пловдив ще бъде даден старт на голямото „млечно турне” което ще мине под наслов – да спасим българското мляко. Разискваните теми ще обхванат основно състоянието на млечното животновъдство и възможности за подпомагането му, а подточките включват:

1. Българското млечно животновъдство след отпадането на квотите - Лектор: доц. д-р  Б. Иванов, Институт по аграрна икономика-София
2. Ролята на говедовъдните организации за развитие на млечния сектор
Лектор:  Михаил Михайлов, Изп. директор на Национален съюз на говедовъдите в България (НСГБ)
3.Организация на производители в говедовъдството-възможно ли е това - Лектор: Рангел Матански-Управител на организация на производителите
4.  Възможности за подпомагане на млечното животновъдство по национални и европейски схеми    Лектор:       Експерти от ТОО - на НССЗ

Ще бъде представена актуална информация на фермерите каква е ситуацията в момента в Европа и България, какво се очаква да стане до 2020г, какъв е минималния брой животни които трябва да се отглеждат и минималната продуктивност от животно за да просперират  говедовъдите. Себестойността на произведения литър мляко, един показател, който през последните месеци стана най-модерното изследване. Например доклада за себестойността на кравето мляко във Франция е написан върху 38 страници. Такива задълбочени доклади вече имат и Италия, Франция, Ирландия и други държави. По време на семинара говедовъдите ще бъдат запознати и с говедовъдните организации работещи за тях в България и Европа. За функциите които трябва да изпълняват и помощта която могат да им окажат. Също така ще представим и какво представлява работеща организация на производители-пътища за създаването и, организация на работа и ползи за фермерите.

Специалистите от НССЗ ще посочат и схемите за финансиране от които могат да се възползват фермерите. Със своите изказвания и предложения ще подскажат какъв анализ да възложим на институтите и ползотворно да използват резултатите. Определено смятаме, че всеки фермер може да отдели няколко часа и участва в тези семинари защото ще получи информация за настоящото състояние в сектор мляко и прецени какво трябва да прави не само за да оцелее, а и да върви напред.

График за съвместни инфо срещи-семинари на НССЗ и НСГБ

Състояние на млечното животновъдство и възможности за подпомагане гр. Пловдив 17.11.2015 Национален съюз на говедовъдите в България (НСГБ) и Институт по аграрна икономика - София (ССА)
Състояние на млечното животновъдство и възможности за подпомагане гр. Ст. Загора 18.11.2015 Национален съюз на говедовъдите в България (НСГБ) и Институт по аграрна икономика - София (ССА)
Състояние на млечното животновъдство и възможности за подпомагане гр. Плевен 19.11.2015 Национален съюз на говедовъдите в България (НСГБ) и Институт по аграрна икономика - София (ССА)
Състояние на млечното животновъдство и възможности за подпомагане гр. Русе.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.