1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земеделски кооперации от Североизточна България се събират на семинар

Земеделски кооперации от Североизточна България се събират на семинар

На форума във Варна са поканени зам.-земеделският министър Светлана Боянова и евродепутатът Мария Неделчева

Председатели и счетоводители на земеделски кооперации ще се съберат на квалификационен годишен семинар, който ще се проведе от 25 до 28 януари в гр. Варна.

Форумът се провежда от 14 години насам, като през последните няколко в него се включиха и представители на земеделски кооперации от Североизточна България, съобщи за AGRO.BG секретарят на Областния съюз на земеделските кооперации „Добруджа“ Кирил Комитов.

Първите два дни от семинара са посветени на счетоводно обучение относно годишното приключване на стопанската година. На 27 и 28 януари към дискусията ще се присъединят и представители на кооперации от Добруджа. Покани за участие са отправени и към зам.-министъра на земеделието Светлана Боянова, председателя на парламентарната комисия по земеделие Десислава Танева и към евродепутата Мария Неделчева. Очаква се те да се включат в последните два дни от форума.

Ситуацията на зърнения пазар и размерът на рентите ще са част от дискутираните теми. Опит ще споделят кооперациите с най-добри показатели през последната стопанска година – тези в селата Житница, Победа, Овчарово и Бенковски.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.