1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Авитар и АквеБор - новите продукти за правилно хранене на растенията

Авитар и АквеБор - новите продукти за правилно хранене на растенията

Лебозол събра земеделци на семинар в Стара Загора

Семинар, посветен на правилното хранене на растенията, запозна земеделците с първите стъпки при сеитба на есенните култури, а след това и с начините за стимулиране и запазване на добивния потенциал. Събитието, организирано от фирма Лебозол, се проведе в Стара Загора и събра земеделци от района.

Акцент в презентацията на специалистите на компанията бяха два нови продукта - Авитар и АквеБор.

АВИТАР е изцяло биологичен биостимулатор, произведен от странични животински продукти и растителни вещества. Съдържа 25,8% органични вещества. Насочен е към третиране на семена, но се използва и като листен биостимулатор.

Защо подхранването на семената е задължително?

Третирането на семената е високо ефективното и икономически изгодно подхранване на растенията. При него използваме минимални количества хранителни вещества, които обаче са поставени в достатъчно висока за семето концентрация. Така успяваме да стимулираме началното развитие на културата и да повишим устойчивостта на стрес на младите растения.

Какво целим с третирането на семената?

-       Ускорено фенологично развитие на културата

-       По-висок добив

-       Повишено съдържание на микроелементи в готовата продукция

-       Подпомагане усвояването на хранителни вещества от почвата

Водораслите, съдържащи се в АВИТАР, от своя страна помагат за подхранването и укрепването на културите. Природните фитохормони регулират метаболитните процеси и образуването на корени, повишават биологичната активност на почвата и потенциала на растенията да използват почвените хранителни вещества, насърчават защитните сили, устойчивостта към паразити, гъбични заболявани и патогени, пренасяни в почвата повишават устойчивостта на замръзване, предпазват от изпаряване и подобряват качеството и стабилността при съхранение на събраната продукция.

Другият иновативен продукт от Лебозол - Акве Бор СК (Mo) представлява суспензионен концентрат, приложим при всички земеделски култури. Борът е слабо наличен при песъчливи почви, при високо съдържание на азот или при високо съдържание на калций, при студ, влага и суша. Недостигът на бор води до напукване на тъканите, умиране на вегетационните места, суха гнилост и загниване на сърцевината, лош цъфтеж и намален завръз на плодове, безформени плодове.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.