1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Димитър Дойчев: Лидеа има прекрасно портфолио в петте пролетни култури

Димитър Дойчев: Лидеа има прекрасно портфолио в петте пролетни култури

Продуктите за пореден път доказаха през 2021 година защо са добре приети от българските стопани, казва търговският мениджър на фирма Лидеа

 

 С какви резултати ще запомните 2021 г.?

Впечатляваща е 2021 г. за българския екип на Лидеа. Два екипа – екипът на Косад и екипът на Еуралис, започнаха годината като конкуренти и я завършиха като един отбор с обща кауза – каузата Лидеа. Двете търговски кампании на 2022 година, пролетна и есенна, ще докажат силата на този екип.

Продуктите за пореден път доказаха през 2021 година защо са добре приети от българските стопани. Лидеа има прекрасно портфолио в петте пролетни култури, с които е представена в нашата страна – слънчоглед, царевица, сорго, соя и люцерна. През изминалата година едно от предизвикателствата беше оптимизирането на портфолиото. Предизвикателство, защото не е лесно да избереш между толкова силни продукти от двете листи - на Косад и Еуралис, но винаги е приятно да избираш между добър и още по-добър сорт или хибрид. Клиентите ни – тези на Косад и тези на Еуралис, подадоха ръка и се довериха на новата структура Лидеа, очаквайки още по-добри предложения през следващите години. Прекрасна година – на промени, предизвикателства, доверие, успехи и по-високи цели.

 

Ще коментирате ли какви са целите на екипа за 2022?

Очаквам да успеем да се докажем като екип. Не е лесно два екипа, свикнали с различен начин на работа, да заработят веднага като швейцарски часовник, а трябва, защото компанията и клиентите ни имат сериозни очаквания към нас. Конкурентите ни, уважавани компании, няма да ни простят грешките, ако допуснем такива. Вярвам, че добре сме подбрали продуктите за 2022 година и очаквам те да се докажат в стопанствата на нашите клиенти. Сигурен съм, че слънчогледови хибриди като ЕС Джанис CLP, ЕС Ароматик SU, ЕС Армоника SU, като Мейфлауър, Хармониум, ЕС Метод – при царевицата, ще запазят пазарния си дял в българските ферми.

Вярвам, че интересни решения като HiCorn и DuoSilo ще се докажат и през 2022 г. Да не забравяме, че соргото дава същия добив зърно като царевицата, но с по-ниски торови норми, а имаме прекрасни продукти като ЕС Фьон и ЕС Ализе. Партньорството ни с фирми като Аксереал и БОН ще поставят в привилегировано положение нашите клиенти относно изкупуването на зърнената продукция сорго. Уверен съм, че всички клиенти, които ни се доверят и при културите соя и люцерна, ще останат доволни от представянето на продуктите ни.

А при есенните култури имаме сериозни амбиции с хибриди като ЕС Децибел CL, ЕС Капело и ЕС Цезарио - при рапиците, както и със сортове пшеница като Софру CS, Флавор CS и Монтекристо CS. Имаме отлични търговски партньори. Имаме толкова много големи и малки ферми, които се доверяват на продуктите ни и на експертизата на екипа ни. Ще бъде прекрасна година.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.