1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. До 19 август се приемат заявления за участие в обучение за регенеративно земеделие

До 19 август се приемат заявления за участие в обучение за регенеративно земеделие

СТАНИ ФЕРМЕР… ОТНОВО е мотото на Революцията на Регенеративното Земеделие, което акцентира нуждата от промяна в мисленето на фермерите

Подайте своето мотивирано заявление за участие в това невероятно приключение, където ще разберете, че не сте сами и че не сте луди. С това послание Асоциацията на Българските Но-Тилъри приканва земеделските производители да заявят участие в обучителен проект Революцията на Регенеративното Земеделие, който цели да трансформира мисленето на професионални земеделци, а впоследствие и техните стопанства по системата на регенеративното земеделие.

До 19 август всеки желаещ може да заяви участие на адрес: https://abnt.bg/obuchenie-regenerativno-zemedelie/. След това ще се проведе процес по селекция и подбор сред подадените заявки за участие.

Участието в проекта от земеделци е безвъзмездно и спонсорирано от EIT Food.

Първите 2 дни от обучението ще се проведат в периода от 20 до 30 септември, информират организаторите от Асоциацията на Българските Но-Тилъри.

Проектът ще се провежда в България през 2022, 2023 и 2024 година. Във всяка от годините ще се селектират за участие мотивирани земеделци, които имат намерение да трансформират стопанствата си по методологията на Регенеративното Земеделие. Ще се проведе практически курс, ръководен от земеделци и агрономи относно методологията на Регенеративното Земеделие. По време на курса ще се селектират най-мотивираните и решителни земеделци, на които ще се обърне индивидуално внимание.

Ще се изготвят индивидуални 3-годишни планове за трансформация на техните стопанства по методологията на Регенеративното Земеделие. Ще се взимат почвени проби в началото и края на всяка година. Ще се осигури индивидуална подкрепа и консултиране от регенеративни агрономи и земеделци от България и чужбина през този тригодишен период.

С приоритет за индивидуалните планове за трансформация ще бъдат избрани земеделци, които управляват стопанства от минимум 5000 дка, като по този начин може да се трансформира възможно най-голяма земеделска площ в България по методологията на Регенеративното Земеделие. Така Революцията на регенеративното Земеделие може да се разпространи бързо върху стотици хиляди и милиони декари.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.