1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Искате ли да станете Но-тилър?

Искате ли да станете Но-тилър?

Стартира обучителен проект Революцията на Регенеративното Земеделие, изпълняван от Асоциацията на Българските Но-Тилъри

Асоциацията на Българските Но-Тилъри е избрана за партньор от EIT Food сред общо шест кандидатури от България, за да помогне в трансформацията на български земеделци и стопанства към регенеративно Земеделие.

Революцията на Регенеративното Земеделие е обучителен проект, който цели да трансформира мисленето на професионални земеделци, а впоследствие и техните стопанства по системата на регенеративното земеделие.

Участието в проекта от земеделци е безвъзмездно и спонсорирано от EIT Food.

Ще се проведе процес по селекция и подбор сред подадените заявки за участие.

Революцията на Регенеративното Земеделие представлява поредица от дейности, чиято обща цел е да помогне на фермерите и предприятията за хранително-вкусовата промишленост да възприемат повече регенеративни земеделски практики и да повишат обществената осведоменост относно важните ползи за здравето, околната среда и икономиката от консумацията на регенеративно произведена храна.

Регенеративното земеделие предлага една от най-големите възможности да помогне на Европа да подобри здравето на хората и климата, заедно с финансовото благосъстояние на земеделци и фермери.

Участието в проекта от земеделци е безвъзмездно и спонсорирано от EIT Food. Ще се проведе процес по селекция и подбор сред подадените заявки за участие.

  • Проектът ще се провежда в България през 2022, 2023 и 2024 година;
  • Във всяка от годините ще се селектират за участие мотивирани земеделци, които имат намерение да трансформират стопанствата си по методологията на Регенеративното Земеделие;
  • Ще се проведе практически курс, ръководен от земеделци и агрономи относно методологията на Регенеративното Земеделие;
  • По време на курса ще се селектират най-мотивираните и решителни земеделци, на които ще се обърне индивидуално внимание. Ще се изготвят индивидуални 3-годишни планове за трансформация на техните стопанства по методологията на Регенеративното Земеделие. Ще се взимат почвени проби в началото и края на всяка година. Ще се осигури индивидуална подкрепа и консултиране от регенеративни агрономи и земеделци от България и чужбина през този тригодишен период.

С приоритет за индивидуалните планове за трансформация ще бъдат избрани земеделци, които управляват стопанства от минимум 5000 дка, като по този начин може да се трансформира възможно най-голяма земеделска площ в България по методологията на Регенеративното Земеделие. Така Революцията на регенеративното Земеделие може да се разпространи бързо върху стотици хиляди и милиони декари.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.